[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, November 13, 2016

Buku 10 SRIKANDI PENYERI SYURGA oleh Penulis Zulkifli Barkatullah

Buku 10 SRIKANDI PENYERI SYURGA oleh Penulis Zulkifli Barkatullah

Siri ini menceritakan bagaimana 10 wanita berani semasa era Nabi Muhammad saw yang menghadapi dugaan demi memperjuangkan agama islam iaitu Siti Khadijah Binti Khuwalid, Aisyah, Fatimah Az-Zahra, Asma’ Binti Abu Bakar, Sumaiyyah, Asma Binti Yazid, Ummu Waraqah, Rumaisya, KabsyahBinti Rafi’ dan Nusaibah. merekamemilikiakhlah yang terpujisertasifat yang dapatditeladaniolehpembaca .

Kanak-kanak sangat digalakkan membaca buku ini kerana banyak pengajaran dan taula dan yang dapat diperolehi daripada buku ini.

Selain itu, pembaca boleh menjadikan wanita-wanita ini sebagai model dalam mencontohi perwatakkan serta kejayaan mereka.

Penulis: Zulkifli Barkatullah
Tahun: 2014
Penerbit: Darul Mughni Trading
 No Panggilan: DROM 07189

Oleh:
NorhidayahBintiSalleh

No comments: