[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, December 4, 2016

Buku: Bunga Dari Kain Kasa oleh Retno Sulistyowati

No Perolehan: DTEM07860/14
ISBN: 978-967-371-544-2
Kategori: 745.89 RET

Ringkasan/ Ulasan:
Bunga Dari Kain Kasa

Kain kasa atau kain pembalut ada di hampir setiap rumah dan kenderaan sebagai kelengkapan pertolongan cemas.

Selian itu, kain kasa ada di setiap farmasi dan hospital. Kain kasa mempunyai tekstur halus, tipis, tembus dan berbenang kapas.

Dengan fungsi seperti ini, kain kasa cepat menyerap air atau cairan. Harganya pula biasanya murah. Setelah diwarnakan dan dibentuk menjadi pelbagai bunga, kain kasa tidak menunjukkan kesan ‘hospital’ lagi.

Seni membuat bunga daripada kain kasa ini merupakan satu lagi kraftangan yang boleh dicuba untuk mengisi masa lapang dan memulakan perniagaan daripada seni ini.

Judul: Bunga Dari Kain Kasa
Pengarang: Retno Sulistyowati
Penerbit: SynergyMedia
Tahun Terbit: 2013   
Harga: RM20.80
Muka surat: 118
Rating: 4

Ulasan oleh
Zulaiha Ahmad
Ketua Perpustakaan
Perpustakaan Awam Daerah Temerloh 

No comments: