[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, December 19, 2016

BUKU: JOM MELUKIS: MENGAPAKAH ANAK ANDA PERLU PANDAI MELUKIS oleh Ruzaimi Mat Rani

BUKU: JOM MELUKIS: MENGAPAKAH ANAK ANDA PERLU PANDAI MELUKIS oleh Ruzaimi Mat Rani

Melukis merupakan kemahiran penting yang wajib dipelajari oleh segenap lapisan umur bermula dari peringkat kanak-kanak sehinggalah dewasa seperti kata pepatah“ Meluntur Buluh Biarlah Dari Rebungnya”.
Buku ini terbahagi kepada 4 bab iaitu
Bab 1: Jom Melukis, 
Bab 2: Kepentingan Melukis dalam Kehidupan
Bab 3: Asas Melukis dan
Bab 4: Melukis Cara Mudah.
Buku ini sangat sesuai untuk berkomunikasi secara visual dalam kalangan masyarakat dan buku ini dapat membantu mereka mahir dalam melukis supaya dapat berkomunikasi secara visual antara satu sama lain dengan lebih mudah dan berkesan.
Lakaranan lukisan biasanya lebih mudah difahami daripada penerangan kerana puluhan perkataan digunakan untuk menerangkan sesuatu pada benda yang sama tetapi melalui lukisan dengan hanya satu lukisan seseorang dapat memahaminya dengan lebih mudah.

Penulis: Ruzaimi Mat Rani
No Panggilan: DROM 04509
Harga: RM17.00

Ulasan oleh
Ketua Perpustakaan Daerah Rompin
Cik Norhidayah binti Salleh

No comments: