[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, December 6, 2016

Buku: Teknik memotivasikan anak cara positif oleh Tengku Asmadi

Buku: Teknik memotivasikan anak cara positif oleh Tengku Asmadi

Buku: Teknik memotivasikan anak cara positif
Pengarang: Tengku Asmadi, Ph.D.
No. perolehan: 36507-08
No. panggilan: 649.1 TEN
ISBN: 978-983-3604-93-7
Bahasa: Melayu
Kategori: Teknologi (Sains Gunaan)

Ulasan:

Buku ini menerangkan tentang pelbagai cara atau teknik yang boleh digunakan oleh para ibu bapa di luar sana dalam mendidik dan memotivasikan anak dalam menggunakan kaedah dan cara yang positif.

Terdapat pelbagai teknik yang diterangkan oleh pengarang dalam buku ini seperti dari sudut pemakanan, fokus, pendekatan emosi dan pelbagai lagi.
Sememangnya kebanyakan ibu bapa mungkin tidak mengetahui tentang teknik-teknik yang boleh digunakan dalam memotivasikan anak-anak dengan mengunakan cara yang positif dan secara tidak langsung cara langsung adalah jalan yang terbaik dan digalakkkan.

Pada zaman sekarang, para ibu bapa harus bijak dalam menanangi pelbagai situasi yang boleh berlaku dalam kalangan anak-anak.

Buku ini sememangnya merupakan satu bahan bacaan yang sangat berilmu dan bermanfaat oleh kerana isi kandungan yang terdapat dalam buku ini harus dijadikan contoh dan panduan oleh para ibu bapa dalam memotivasikan anak-anak mereka dalam kehidupan seharian.

Judul: Teknik memotivasikan anak cara positif
Pengarang: Tengku Asmadi, Ph.D.
Penerbit: PTS Millennia Sdn. Bhd.
Tahun terbit: 2008
Harga: RM 15.00

No comments: