[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, September 26, 2017

Buku KISAH ORANG KAUNTER Penulis RAFI HARUMIN Penerbit GALERI ILMU 2013

Buku KISAH ORANG KAUNTER Penulis RAFI HARUMIN Penerbit GALERI ILMU 2013

NO. PEROLEHAN :DBER 13-05506
CALL NO. : 158.1
ISBN :978-983-097-414-9
BAHASA :BAHASA MELAYU
KATEGORI : MOTIVASI

ULASAN:
Kisah Orang Kaunter adalah perkongsian sebuah perasaan dan perhubungan dengan masyarakat, juga sebagai wadah dalam kita memahami apa yang sepatutnya kita lakukan sekiranya berlaku konflik dalam sesuatu komunikasi. Di sebalik semua itu, paling penting untuk kita tahu bahawa permulaan kita menjaga hubungan dengan Allah adalah dengan memelihara cara kita berhubungan sesama manusia.

Buku ini tidak lain sekadar bercerita mengenai pengalaman ringkas kehidupan seseorang yang bertugas di kaunter.Bermacam-macam pengalaman yang dilalui penulis, ada masa rasa geram, marah dan lucu bila berhadapan dengan masyarakat yang berbagai ragam.

JUDUL : KISAH ORANG KAUNTER
PENGARANG : RAFI HARUMIN
PENERBIT : GALERI ILMU SDN. BHD.
TAHUN TERBIT :2013
HARGA :RM12.80
MUKA SURAT :210
RATING :4/5

No comments: