[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, March 22, 2011

CD Sungai Lembing El-Dorado Timur


Tajuk : Sungai Lembing (El-Dorado Timur)
Harga :RM30.00(seunit)

Ringkasan :
Sungai Lembing adalah sebuah pekan yang pernah menjadi tumpuan dunia kerana hasil bumi iaitu bijih timah pada era 1980 an. Perkembangan aktiviti perlombongan telah menjadikan pekan ini berubah kepada sebuah bandar serba moden pada waktu itu. Bandar ini diibaratkan seperti “El-Dorado Timur” kerana terletaknya sebuah perkampungan Inggeris yang sangat istimewa. Pada tahun 1987, harga bijih timah telah merudum di pasaran dunia dan menyebabkan kemerosotan penghasilannya. Sejak itu, bandar ini telah menjadi sepi berikutan penghijrahan para penduduknya.

(STOK ADALAH TERHAD)

No comments: