[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, December 23, 2010

Perkhidmatan Perpustakaan

SEDANG DIKEMASKINI 
dan akan diterbitkan dengan logo baru.

PINJAMAN
Ahli yang berdaftar boleh meminjam bahan- bahan yang dibenarkan sebanyak 2 buah untuk tempoh dua minggu bagi setiap bahan. Pendaftaran dan pinjaman boleh dibuat di kaunter perkhidmatan perpustakaan.

PEMULANGAN
Pemulangan buku boleh dibuat di kaunter atau melalui gelongsor buku (di perpustakaan negeri sahaja). Walau bagaimnapun, buku yang telah melewati tarikh pemulangan yang ditetapkan tidak boleh dipulangkan di gelongsor buku. Pemulangan yang lewat akan dikenakan denda sebanyak 20 sen sehari bagi setiap satu bahan.

PEMBAHARUAN
Peminjam yang memerlukan lanjutan tempoh pinjaman boleh membuat pembaharuan tarikh pemulangan. Sebanyak 3 kali pembaharuan dibenarkan melalui telefon/ atas talian/ datang sendiri ke kaunter. Pembaharuan secara atas talian boleh dibuat melalui pautan WebOPAC di laman web rasmi PPAP.
.

No comments: