[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Friday, November 7, 2014

Buku: Kisah-kisah terbaik al-quran Pertamaku oleh Saniyasnain Khan

Buku: Kisah-kisah terbaik al-quran Pertamaku  oleh Saniyasnain Khan

No Perolehan:  13-06514
Call No. : 297.18 KHA M
ISBN: 978-967-0414-76-8
Bahasa: Bahasa Melayu
Kategori: Agama

Ulasan :
Buku ini menghimpunkan 42 buah cerita teladan  yang dipetik dalam al-Quran dan ada pengajaran diselitkan pada setiap cerita  yang dipersembahkan.

Olahan buku ini menggunakan bahasa serta ayat yang  mudah difahami kanak-kanak. Selain Ilustrasi yang menarik lagi menawan  serta berwarna-warni ia juga disertakan dengan  rujukan di dalam al-Quran  bagi setiap kisah.

Buku ini sangat sesuai buat kanak-kanak yang telah mula mengenali bahan bacaan kerana pelbagai gambar menarik dan kombinasi warna yang cantik boleh menarik perhatian kanak-kanak.

Judul:  Kisah-kisah terbaik al-quran Pertamaku 
Pengarang: Saniyasnain Khan
Penerbit: Darul Mughni
Tahun Terbit: 2013
Harga: RM 23.90
Muka surat: 317 M/s
Rating : 4/5

No comments: