ULASAN BUKU OGOS 2018
BUKU Makanan Tradisional Masyarakat Malaysia PENULIS Hamdzah A Rahman PENERBIT Percetakan Bumi Restu 2016 RM32
No Perolehan : EPER 17-000912
ISBN: 978-983-46-1592-5
Kategori: Teknologi
Ringkasan / Umum :
Buku Makanan Tradisional Masyarakat Malaysia tulisan Hamdzah A.Rahman ini dapat membantu pembaca dengan tip-tip dan olahan terperinci pada setiap bab serta memuatkan contoh-contoh hasil, pembuatan dan gambar sebagai rujukan ringkas dan mudah difahami serta sesuai dijadikan sebagai contoh penyediaan sumber maklumat.
Buku Makanan Tradisional Masyarakat memaparkan topic-topik tentang himpunan makanan tradisional di Malaysia. Setiap kaum di Negara ini mempunyai makanan tradisional masing-masing. Buku ini mengetengahkan aspek penggunaan bahan mentah tempatan, pemprosesan dan penyediaan makanan tradisional pelbagai kaum di Malaysia yang dapat menonjolkan keunikan khazanah budaya Negara. Semoga buku ini dapat memberikan manfaat kepada pelajar IPT, ahli akademik, usahawan dan pencinta makanan tradisional.
Judul: Makanan Tradisional Masyarakat Malaysia
Pengarang: Hamdzah A.Rahman
Penerbit: Percetakan Bumi Restu Sdn. Bhd
Tahun Terbit: 2016
Harga: Rm 32.00
Muka surat: 130
Rating:-
Disediakan Oleh: Di semak Oleh :
Muhamad Nur Syukran Bin Muhamad Hanafiah Norkamila binti Mahmud
Pembantu Pustakawan Ketua Perpustakaan Daerah
PD Peramu Jaya PAD Pekan
No comments:
Post a Comment