Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Tuesday, February 16, 2016

Cikgu Norafizah bt Abdul Razak Guru Cemerlang Perpustakaan dan Media SK Seri Biram

Cikgu Norafizah bt Abdul Razak merupakan Guru Cemerlang Perpustakaan dan Media. Cikgu Norafiziah yang dilahirkan di Kampung Rengai Lipis Pahang berpengalaman selama 13 tahun dalam pembangunan Pusat Sumber sekolah dan program Nilam.

Cikgu Norafizah bt Abdul Razak telah memberikan ceramah dalam Kursus Pengurusan Pusat Sumber Sekolah selama 15 tahun.

Cikgu Norafizah binti Abdul Razak adalah guru yang telah berpengalaman mengajar lebih 20 tahun. Kini beliau berkhidmat di Sekolah Berprestasi Tinggi SK Seri Biram Pekan Pahang dengan menjalankan tugas sebagai Guru Cemerlang Perpustakaan dan Media. Berpengalama sebagai GPM selama 10 tahun.
Cikgu Norafizah juga memegang Jawatan Tugas Khas Penyelaras Sekolah SBT SK Seri Biram Pekan Pahang dan Penyelaras Program Pengantarabgsaan.


Atas kesungguhan ini Cikgu Norafizah menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang pada tahun 1999, 2006 dan 2015. Seterusnya Cikgu Norafizah menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang ‘New Deal’ pada tahun 2011 dan 2012.

Pengalaman Cikgu Norafizah turut dicurahkan sebagai Jurulatih Program NILAM Negeri Pahang,   Fasilitator Pembangunan Pusat Sumber Sekolah Negeri Pahang, Jurulatih Program Tunas NILAM Negeri Pahang dan Fasilitator Project Based Learning(PBL) Negeri Pahang.

Bertepatan dengan peranan Cikgu Norafizah bt Abdul Razak sebagai Guru Cemerlang beliau mahu berkongsi pengalaman mengajarnya dengan menjadi   Penulis Majalah KUNTUM terbitan STAR Publications (M) Berhad. Kata beliau guru sepatutnya berupaya menyelesaikan pelbagai masalah pembelajaran dengan menjadi penulis. Kerana para guru yang berjaya menemuai keadan pembelajaran yang lebih kreatif perlu berkongsi dengan menulis.


Cikgu Norafizah bt Abdul Razak juga berpeluang menjadi Panel Penilai Anugerah Pusat Sumber Sekolah Cemerlang Negeri Pahang, AJK Persatuan Pusat Sumber Sekolah Negeri Pahang, Pembina Modul Kelab Doktor Muda Pendidikan Khas Integrasi Peringkat Kebangsaan, Fasilitator Bengkel KUNTUM Dalam Darjah (KDD) Anjuran STAR Publications (M) Berhad, Pembentang Kertas Kerja Peringkat Kebangasaan dan Antarabangsa serta berbakti sebagai AJK PERPUSPA Daerah Pekan.

Facebook: Feeza Noor

Cikgu Norafizah bt Abdul Razak kini menyambung pengajiannya di peringkat sarjana. Beliau ditemui ketika Majlis Pemberian Sumbangan Pakaian dan Peralatan Sekolah oleh YB Dato Seri Sh. Mohamed Puzi Bin Sh Ali, Pengerusi Jawatankuasa Penasihat Perpustakaan Awam Daerah Pekan.

Rujukan: pssskseribiram.blogspot.my

No comments: