Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Thursday, November 5, 2020

Buku: Asas Fardu Ain Lengkap / Abu Bakar bin Omar Al-Hafiz / Pustaka Ilmuan / 2018

Buku: Asas Fardu Ain Lengkap / Abu Bakar bin Omar Al-Hafiz / Pustaka Ilmuan / 2018

ISBN: 9789675778667 / Kategori: 297.5

Ringkasan/ Ulasan: 

Asas Fardu Ain Lengkap Buku ini amat membantu kita dalam Ajaran Agama Islam. Buku ini merupakan panduan asas ibadat bagi setiap muslim didalam kehidupan seharian. Sebagai pengamal ajaran Islam kita wajiblah mengetahui asas-asas ajaran Islam bagi memastikan ibadat yang kita lakukan tidak sia-sia.

Didalam buku ini,ada menerangkan secara ringkas mengenai Rukun Islam,Rukun Iman,dan beberapa yang menjadi perkara asas penting dalam melakukan ibadat sehari seperti bersuci, solat, puasa, zakat, haji, nikah dan beberapa doa yang biasa diamalkan.

Semoga buku ini akan memberi manfaat dan bimbingan kepada sekalian muslimin dan muslimat agar memperoleh ilmu untuk menghadapai cabaran bagi meneruskan kehidupan di dunia serta mendapat keredhaan Allah di akhirat kelak.

Judul: Asas Fardu Ain Lengkap/ Pengarang: Abu Bakar bin Omar Al-Hafiz / Penerbit: Pustaka Ilmuan/ Tahun Terbit: 2018 / Harga: RM25.00  / Muka surat: 428

Disediakan oleh : Disahkan Oleh :

Muhammad Shahril Rosniza Elias

Pembantu Pustakawan Ketua Pustakawan


No comments: