[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Friday, January 7, 2011

Mata kucing oleh Nizam Zakaria

Judul : Mata kucing
Pengarang : Nizam Zakaria
Penerbit : Marshall Cavendish ( Malaysia ) Sdn. Bhd.
Tahun : 2008
ISBN : 983-384-552-5
No. Panggilan: F NIZ
03
Ulasan buku:
Merupakan sebuah novel berbentuk ‘triller’ atau kisah seram dan penyiasatan. Kisah bermula apabila sekumpulan wartawan dan penerbit rancangan 666 yang amat terkenal di Singapura iaitu sebuah rancangan yang mengupas dan membongkar kejadian jenayah yang berleluasa di republik itu. Penyiasatan bermula dengan kes pembunuhan ngeri di Tiong Baru Estet. Berikutan dengan kejadian itu, pelbagai perkara aneh terus menghantui Pick Yin sebagai watak utama di dalam cerita ini seperti bayangan kelibat dan mata yang bersinar seperti mata kucing. Olahan ayat dan gaya pencerita menarik, penulis juga banyak memasukkan pengetahuan sains dan kimia menjadikan cerita ini lebih berkesan. Bagi peminat cerita ceraka dan fantasi sains jangan lepaskan peluang untuk membaca buku ini.
02
Ulasan diatas disediakan oleh Puan Siti Norbaya Ahmad Patanah
01

No comments: