[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, May 24, 2015

Perpustakaan Mini Kejiranan - Berita Harian 2 Mac 2015 Isnin

petikan berita
Littel Free Library diperkenalkan di Australia kini ada di Nilai Impaian menurut Berita Harian 2 Mac 2015 Isnin dalam Ruangan Sastera.

Timbalan Ketua Pustakawan Kanan Perpustakaan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Nor Azzah Momin tampil dengan inisiatif baharu sejak Disember tahun lalu dengan meletakkan rak di perkarangan rumahnya di Nilai yang dinamakan Little Free Library Nilai Impian.

Beliau mendapat ilham mewujudkan perpustakaan mini selepas mengatahui kewujudan komuniti Little Free Library di Australia yang berjaya mewujudkan jaringan secara dalam talian sehingga diperluaskan di serata dunia.

Kini beliau adalah pelopor pertama konsep ini di Malaysia.

Sedikit ralat daripada berita tersebut.
LFL Nilai Impian ditubuhkan setelah membaca berita mengenai gerakan seumpamanya di Wisconsin, USA. 

1 comment:

Nor Azzah Momin said...

Sedikit ralat daripada berita tersebut.

1. Nor Azzah Momin, Timbalan Ketua Pustakawan Kanan Perpustakaan USIM.

2. LFL Nilai Impian ditubuhkan setelah membaca berita mengenai gerakan seumpamanya di Wisconsin, USA.