[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, December 22, 2015

Buku: Buat Pahala Free Gaya Rasulullah oleh Mohd Khairul Nizam

Buku: Buat Pahala Free Gaya Rasulullah oleh Mohd Khairul Nizam

No Perolehan : 2014- 05904 
ISBN  : 978-967-411-327-8    
Bahasa : Bahasa Malaysia
Kategori    : dewasa
Ringkasan/ Ulasan   :

Buat pahala memang payah?

Melakukan kebaikan itu memang ada masanya sukar. Contohnya mahu bangun solat subuh. Mesti berhadapan dengan air yang sejuk, perasaan mahu tidur, dan 1001 kepayahan. Tetapi akhirnya, kita mendapat pahala dan ketenangan jiwa.

Sebaliknya, untuk bangun awal pagi dan melakukan rompakan, adakah ia memang mudah? Adakah si pencuri tidak perlu memakai baju dan sebagainya? Bahkan kadangkala, dia tidak boleh tidur sepanjang malam. Malahan, ada yang dibelasah orang kampung."

Jadi benarkah buat pahala memang payah? : )

Buku: Buat Pahala Free Gaya Rasulullah
Pengarang  : Mohd . Khairul Nizam
Penerbit     :    PTS Millennia Sdn Bhd, Batu Caves ,Selangor.
Tahun terbitan  :  2015            Harga    :12.00
Mukasurat     :    viii,112 ms               Rating       : 

No comments: