Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Friday, January 27, 2017

Buku: 400 Resipi Popular terbitan QAFF Publications

Ulasan Buku: 400 Resipi Popular terbitan QAFF Publications

No Perolehan : DPEK 08254
Call No. : 641.59 RES
ISBN : 978-967-5015-81-6
Bahasa : Melayu
Kategori : Sains Gunaan

Ulasan :

Buku “400 Resipi Popular” ini merupakan buku yang menghimpunkan 400 resipi popular yang terdiri daripada kek, biskut, pudina, macaroon dan pelbagai masakan lain.

Buku ini juga turut menerangkan langkah demi langkah serta tips dan cara-cara memasak sesuatu masakan. Malah, bahan-bahan yang diperlukan juga turut disertakan sekali. Antara hidangan yang popular ialah kek, keju karamel, kek keju coklat, biskut kopi kapucino, biskut coklat badam,  puding coklat caramel, puding lapis coklat, macaroon tiramisu, macaroon black forest serta pelbagai jenis kuih yang bukan sahaja boleh dicuba di rumah malah boleh dikomersialkan juga.

Diyakini setiap resipi yang dihidangkan di dalam buku ini merupakan hidangan kegemaran ramai. Buku ini wajar dimiliki oleh mereka yang meminati bidang kulinari dan juga sebagai koleksi untuk dicuba di rumah.

Selamat membaca dan mencuba pelbagai resipi.
   
Judul : 400 Resipi Popular
Penerbit : QAFF Publications
Tahun Terbit : 2014
Harga : RM 47.92
Muka surat : 471
Rating : 4/5

Disediakan Oleh :
Alias Bin A.Latif
Pembantu Perpustakaan
Perpustakaan Awam Daerah Pekan

Disemak Oleh :
Rohaida Bt. Zainudin
Ketua Perpustakaan Daerah Pekan

No comments: