[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, September 17, 2015

Buku: Apa yang perlu anda ketahui tentang kanser payudara oleh NORSA’ADAH BACHOK


JUDUL BUKU: Apa yang perlu anda ketahui tentang kanser payudara oleh
PENGARANG:NORSA’ADAH BACHOK
NO. PANGGILAN:616.99449
ISBN:978-983-46-1229-0
PENERBIT:Dewan Bahasa dan Pustaka
TARIKH / TAHUN:2014
EDISI BAHASA:Bahasa Melayu
HARGA:RM28.00

ULASAN:     

Setiap wanita adalah berisiko untuk menghidap kanser payudara!  Lebih membinbangkan jika ada ahli keluarga yang pernah menghidap penyakit tersebut, risikonya akan bertambah lagi.

Satu fakta yang bukan rekaan, menggerunkan tetapi itulah kenyataannya. Kisah benar perjalanan hidup pensakit kanser menghadapi derita kesakitan sehingga menghembuskan nafas terakhir begitu memilukan dan perlu dijadikan iktibar kita semua.
       
Buku Apa yang perlu anda ketahui tentang kanser payudara mengandungi perincian tentang semua aspek berkaitan kanser payudara. Maklumat dalam buku ini adalah untuk menyedarkan semua golongan wanita betapa pentingnya melakukan pemeriksaan sendiri payudara dan menjalani ujian saringan kesihatan sebagai langkah pencegahan awal.

Kesakitan sehingga menghembuskan nafas terakhir begitu memilukan dan perlu dijadikan iktibar kita semua.
       
Buku Apa yang perlu anda ketahui tentang kanser payudara mengandungi perincian tentang semua aspek berkaitan kanser payudara.

Maklumat dalam buku ini adalah untuk menyedarkan semua golongan wanita betapa pentingnya melakukan pemeriksaan sendiri payudara dan menjalani ujian saringan kesihatan sebagai langkah pencegahan awal.

Ulasan oleh
Fazilarwati bt. Abdul Hadi
KPC Jengka

No comments: