Monday, July 24, 2017

Novel CINTAKU TERTINGGAL DI KOREA PENGARANG ANIA MALNA PENERBIT PENERBITAN KARYASENI 2013

Novel CINTAKU TERTINGGAL DI KOREA PENGARANG ANIA MALNA PENERBIT PENERBITAN KARYASENI 2013

NO. PEROLEHAN :DBER 14-07712
CALL NO. : F ANI
ISBN :978-967-0246-62-8
BAHASA :BAHASA MELAYU
KATEGORI : FIKSYEN MELAYU
ULASAN:
   
Kisah Cintaku Tertinggal Di Korea memaparkan percintaan yang merentas 2 negara, iaitu Malaysia dan Korea yang berbeda dari segi pertuturan, agama dan budaya. Percintaan antara Aimin Hazwani dan Son Min Hyuk penuh dengan pelbagai halangan baik dari segi agama, keluarga dan juga orang ketiga.
   
Buku ini tidak lain sekadar bercerita mengenai pengalaman dua insan yang saling mencintai terpaksa berkorban dalam perjuangkan cinta mereka walaupun ada masa mereka terpaksa  akur dengan kehendak keadaan agar melupakan kepentingan perasaan mereka dan rela menanggung segala derita.

Namun jodoh itu takdir Allah yang meredhai setiap hambanya yang ikhlas menyayangi berlandakan agama bukan berlandaskan nafsu semata. Keikhlasan hati Adam Yusuf menyayangi Aimin Hazwani berlandaskan agama membuat Ayah Aimin meminta Aimin Hazwani menerima lamaran Adam Yusuf.

Aimin Hazwani perlu melupakan Son Min Hyuk dan menerima Adam Yusuf buat selamanya.Setiap perkara yang kita lakukan kerana Allah, segala kesukaran adalah madu sebuah kebahagiaan.

NAMA FAIL COVER BUKU : CINTAKU TERTINGGAL DI KOREA
JUDUL : CINTAKU TERTINGGAL DI KOREA
PENGARANG : ANIA MALNA
PENERBIT : PENERBITAN KARYASENI SDN. BHD
TAHUN TERBIT :2013
HARGA :RM20.80
MUKA SURAT :702
RATING :4/5

No comments: