Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Tuesday, July 4, 2017

BUKU Perisai Buat Wanita Melindungi Daripada Lelaki Perosak PENULIS Airol Irwan Limin dan Faizah Mohd Osman PENERBIT Utusan Publications 2013

BUKU Perisai Buat Wanita Melindungi Daripada Lelaki Perosak PENULIS Airol Irwan Limin dan Faizah Mohd Osman PENERBIT Utusan Publications 2013

No Perolehan :   EPAL 003718
Call No. :   305.42 AIR
ISBN :   978-967-61-2606-1
Bahasa :   Melayu
Kategori :   Sains Kemasyarakatan

Ulasan :
Buku ini merupakan nukilan ilmu yang merangkumi pelbagai aspek kehidupan melibatkan golongan wanita dan remaja perempuan. Menyingkap pelbagai kes yang melibatkan mangsanya wanita dan pemangsanya lelaki perosak, inti pati buku motivasi ini mengajar dan mendidik secara praktikal bagaimana untuk melayari perhubungan cinta sesama manusia agar tidak mudah terjerat ke kancah permainan lelaki perosak.
Bermula dengan perkenalan di awal pusingan sehinggalah ke arena perkahwinan, golongan wanita berpandukan tentang bagaimana untuk mengenali dan menilai lelaki sama ada melalui tutur kata, pandangan mata mahupun sentuhan pertama mereka. Selain itu, ia juga menitikberatkan tentang pembawaan watak selaku seorang isteri terhadap suami agar si suami tidak mudah beralih arah atau lebih teruk menjadi lelaki perosak.
Kadar percintaan dan keutamaan metetakkan percintaan juga dibangkitkan sebagai pembuka hati dan perasaan agar tidak sekali-kali mendambakan cinta sesama manusia melampaui cinta Ilahi. Ternyata konsep 50% yang digarap dalam buku ini memberi impak besar buat para pembaca.
Secara keseluruhan, buku ini menyentuh mengenai perhubungan yang terjalin dalam kalangan remaja dari peringkat sekolah, pengajian tinggi dan golongan wanita, serta tidak terhad kepada yang berkerjaya sahaja. Buku ini juga menyentuh perihal pasangan suami isteri tentang hak dan tanggungjawab masing-masing. Pendekatan dalam penyampaian buku ini bukan sahaja sesuai kepada pembaca beragama Islam tetapi boleh dijadikan panduan oleh pelbagai bangsa dan agama. Sehubungan itu, buku ini seharusnya menjadi kewajipan untuk dimiliki oleh setiap rumah, pusat sumber, sekolah, institut pengajian tinggi, badan-badan kerajaan dan swasta semua golongan wanita. Selamat membaca!!!

Judul :      Perisai Buat Wanita - Melindungi Daripada Lelaki Perosak
Pengarang :      Airol Irwan Limin
Penerbit :      Utusan Publications & distributors Sdn Bhd
Tahun Terbit :      2013
Harga :      RM 28.00
Muka surat :      330
Ratin :      4/5

Disediakan Oleh    :
Noraziah Binti Abd. Razak
Pembantu Pustakawan
PD Paloh Hinai

Disemak  Oleh       :
Rohaida binti Zainudin
 Penolong Pustakawan
Perpustakaan Daerah Pekan

No comments: