[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, June 23, 2016

Buku : Misi Kemanusiaan Syria & Syam Travelog Berdarah : Pengembaraan dan Teladan oleh Johan Ariff Ismail

Buku : Misi Kemanusiaan Syria & Syam Travelog Berdarah : Pengembaraan dan Teladan oleh Johan Ariff Ismail

No Perolehan    : EPER 15/004986
Call No.    : 910.4 JOH
ISBN        : 978-967-0573-32-8
Bahasa        : Melayu
Kategori    : Sejarah

Ulasan :
Buku ini merumuskan tentang  Syria .. bumi yang penuh dengan keberkatan,bumi yang dijanjikan, bumi yang dihamparkan dan bumi yang para malaikat mengibarkan sayapnya pada setiap saat kini bersimbah darah saban waktu akibat kegilaan regim  Bashar Asaad.

Apakah rahsia yang terdapat di bumi Syria? Apakah yang menyebabkan bumi Syria menjadi idaman bagi pihak-pihak yang berkepentingan dan kuasa-kuasa besar dunia hari ini?

Ikutilah catatan perjalanan Johan Ariff Ismail untuk kita merasai kepedihan bumi Syria dan menelusuri kehidupan rakyatnya yang dimamah ketakutan setiap ketika.

Mudah-mudahan ia menjadi bahan bacaan bermanfaat kepada pembaca kisah yang dipaparkan dalam Misi Kemanusiaan Syria & Syam Travelog Berdarah : Pengembaraan dan  Teladan.

Judul: Misi Kemanusiaan Syria & Syam Travelog Berdarah:Pengembaraan dan  Teladan
Pengarang: Johan Ariff Ismail
Penerbit: PSN Publications Sdn.Bhd
Tahun Terbit: 2014
Harga: RM 24.72
Muka surat: 270
Rating: 4/5

Disediakan Oleh :
Pn. Kamariah bt Omar
Pembantu Perpustakaan
PD Peramu Jaya 3

No comments: