[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, December 20, 2016

BUKU 57 PERMAINAN KREATIF UNTUK MENCERDASKAN ANAK oleh HARTONO SANGKANPARAN

BUKU 57 PERMAINAN KREATIF UNTUK MENCERDASKAN ANAK oleh HARTONO SANGKANPARAN

TAJUK BUKU:   57 PERMAINAN KREATIF UNTUK MENCERDASKAN ANAK
PENGARANG:    HARTONO SANGKANPARAN
NO.PANGGILAN:    745.5942 SAN
ISBN:   978-967-371-846-7
PENERBIT:    SYNERGY MEDIA
TAHUN TERBIT:   2013
EDISI BAHASA:    BAHASA MELAYU
HARGA:    RM 17.90

ULASAN BUKU  ;
Ibu bapa pastinya menginginkan anak yang pintar dan kreatif. Namun, bagaimanakah cara mewujudkannya. Salah satunya boleh melalui permainan kreatif yang disusun dalam buku ini. 57 Permainan Kreatif untuk mencerdaskan anak memberikan alternatif pendidikan bagi anak yang berusia 2-5 tahun di rumah. Dengan hanya memanfaatkan barang sederhana yang ada di sekitar rumah, para ibu bapa dapat bermain bersama anak dengan mudah, murah dan seronok. Bukan itu sahaja, anda juga dapat meningkatkan kemampuan visual, bahasa, mengira dan komunikasi interpersonal anak anda.

ulasan oleh:
Puan Norizan Abdullah
Ketua Perpustakaan Daerah Jerantut

No comments: