[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, December 6, 2016

Buku: Ibadah Sepenuh Hati oleh Amru Khalid

No Perolehan: DTEM 08497/14
ISBN: 978-979-3653-18-1
Kategori: 297.5 AMR

Ringkasan/ Ulasan:
Ibadah Sepenuh Hati

Ibadah itu nikmat! Dalam lantunan surat Al-Fatihah, terjadi dialog syahdu antara seorang hamba dengan Rabbnya.

Di kegelapan malam yang hening, terjadi perjumpaan antara seorang hamba yang rela memutus nikmat tidur demi ibadah dengan Penguasa alam semesta.

Sang Penguasa dan pemilik Arasy, yang sengaja turun ke langit dunia untuk memberi setiap hamba yang meminta mengabulkan mereka yang berdoa, dan mengampuni siapa saja yang bertaubat.

Sungguh sebuah kenikmatan spiritual yang mengesan!
Buku ini mencoba menggugah kembali kesadaran kita, bahwa dengan disertai kehadiran hati, ibadah sebenarnya adalah nikmat spiritual dan bukan beban fisik.

Judul: Ibadah Sepenuh Hati
Pengarang: Amru Khalid
Penerbit: AQWAM
Tahun Terbit: 2014   
Harga: RM48.00
Muka surat: 296
Rating: 5

Ulasan oleh
Zulaiha Ahmad
Ketua Perpustakaan
Perpustakaan Awam Daerah Temerloh 

No comments: