Thursday, February 23, 2017

BUKU Laa Tanqushuha Janganlah Terperdaya Muslimah PENULIS Muhammad Rasyid al-Uwaid PENERBIT S.A Majeed

BUKU Laa Tanqushuha Janganlah Terperdaya Muslimah PENULIS Muhammad Rasyid al-Uwaid PENERBIT S.A Majeed
No Perolehan: 2014- 06034  ISBN 9789674280901      Bahasa: Bahasa Malaysia
Kategori: dewasa

Ringkasan/ Ulasan
Kini, terdapat pelbagai trend kehidupan wanita dalam kalangan masyarakat kita. Antaranya wanita berkerjaya, selebriti, gemar membeli belah, menuntut persamaan hak dengan kaum lelaki dan sebagainya. Perkara sebegini telah menelusuri pemikiran mereka dan menjadi angan-angan. Kadangkala akidah dan kekurangan ilmu pengetahuan agama membuatkan mereka jauh daripada aktiviti yang bermanfaat, mengabaikan peranan dan fitrah sebagai wanita. Sesetengahnya sanggup meninggalkan kewajipan sebagai seorang isteri dan ibu. Mereka lupa akan fitrah islami yang menjanjikan mereka syurga dan keampunanNya.

Buku Jangan Terpedaya Muslimah Laa Tanqushuha membincangkan pelbagai kisah, contoh dan peristiwa yang dialami oleh wanita, baik para sahabat utama mahupun wanita masa kini yang kurang sempurna. Buku ini dihadirkan dihadapan anda bertujuan untuk mengingatkan kaum wanita Islam agar jangan mudah terpedaya dengan semua perkara yang dilihat di depan mata.

Terdapat banyak pesanan untuk kaum wanita dalam buku ini untuk mengingatkan peranannya yang begitu besar dan mulia sesuai dengan fitrah dan naluri yang diciptakan oleh Allah SWT. Buku ini merupakan karya yang menarik dan bernilai bahkan lebih berharga daripada emas  permata dan perhiasan yang terdapat di dunia ini.

Judul :   Laa Tanqushuha Janganlah Terperdaya Muslimah
Pengarang: Muhammad Rasyid al-Uwaid
Penerbit: S.A Majeed & Co. Sdn Bhd( 653434-W)
Tahun terbitan:              Harga: RM 35.20
Mukasurat: 345ms   Rating: 

No comments: