Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Tuesday, December 1, 2020

Buku Ikhtiar Penyembuhan Penyakit Pengubatan Al-Quran / Raflis Sabirin / Sri Saujana Marketing Pustaka Sri Saujana / 2018

ULASAN BUKU PAD RAUB – ABD JAMAL BIN ABD HAMID

Buku Ikhtiar Penyembuhan Penyakit Pengubatan Al-Quran / Raflis Sabirin /  Sri Saujana Marketing Pustaka Sri Saujana / 2018

Nombor Panggilan:  297.122861 RAF / ISBN:  978-967-2133-37-7 / Bahasa:  Melayu / Kategori:  Agama

Ulasan:

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Tidaklah ALLAH SWT menurunkan suatu penyakit, melainkan Dia turunkan penyembuhnya (ubatnya). (Riwayat Bukhari dan Ibnu Majah).

Tiada penyakit yang tiada penyembuhnya.  Kita perlu berusaha untuk mencari ikhtiar untuk penyakit tersebut samaada perubatan medik mahupun perubatan Islam.

Di dalam buku ini ada menerangkan mengenai lebih sepuluh penyakit dan kaedah penjagaannya. Penulis juga turut berkongsi dengan pembaca tentang kaedah pengubatan menggunakan ayat-ayat Suci.

Selain berubat dan mendapatkan rawatan moden, kita perlu menjaga pemakanan dan mengamalkan aktiviti yang sihat.Walaubagaimanapun, sekuat mana kita berusaha untuk mencari penawar penyakit tersebut, kita perlulah bersandar dan bergantung kepada Allah SWT yang memberikan penyakit dan menurunkan ubatnya.

Judul: Ikhtiar Penyembuhan Penyakit Pengubatan Al-Quran

Pengarang: Ustaz Raflis Sabirin

Penerbit: Sri Saujana Marketing Pustaka Sri Saujana Sdn. Bhd.

TahunTerbit: 2018

Harga: RM34.00

Muka Surat: 260

No comments: