Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Tuesday, December 1, 2020

Buku Relaks & Senyum / Datuk Prof. Dr. Muhaya Mohamad / Grup Buku Karangkraf / 2019

ULASAN BUKU BULAN SEPTEMBER 2020

Buku Relaks & Senyum / Datuk Prof. Dr. Muhaya Mohamad / Grup Buku Karangkraf / 2019

No Perolehan:  EPAL 19/002425 / ISBN:  978-967-86-0879-4

/ Kategori:  Falsafah

Ringkasan / Umum :

Buku Relaks & Senyum merumuskan tentang stres dan pengurusan stres serta cara untuk hidup dengan lebih tenang dan bahagia. Rasa ego, rasa besar diri, rasa perasan bagus, rasa diri lebih baik akan diinjak sampai lumat tidak bersisa kerana inilah asal punca kepada masalah stres yang menimpa.

Pengurusan stress ini penting untuk dipelajari kerana mendapat rasa tenang itu bukannya mudah disebabkan masalah yang menimpa kita, datangnya hamper setiap hari dan dalam cara dan ’berat’ yang berbeza pula. 

Maka antara tipnya adalah kita perlu bermunasabah untuk setiap yang telah dan akan kita lakukan, muhasabah atas perangai sendiri serta memberi dorongan positif kepada diri sendiri supaya kita lebih tenang dan relaks dalam hidup.

Diharapkan buku ini dapat memberi banyak manfaat kepada pembaca walau apa pun takdir kita, kita yang patut mengawalnya. Kita relaks dan bertenang bila ada masalah dan ujian, syukur dengan apa yang ada, dan sambil-sambil kita bermuhasabah. Berfikir positif apa yang berlaku dan biar kita dapat senyum sampai langit!!!. Selamat membaca !!!

Judul:      Relaks & Senyum

Pengarang:      Datuk Prof. Dr. Muhaya Mohamad

Penerbit:      Grup Buku Karangkraf Sdn. Bhd.

TahunTerbit:      2019

Harga:      RM24.00

Mukasurat:      184


Disediakan Oleh: Disemak Oleh : 

Noraziah Binti Abd. Razak Norkamila Binti Mahmud

Pembantu Pustakawan Ketua Perpustakaan Daerah

PD Paloh Hinai PAD Pekan


No comments: