Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Tuesday, December 1, 2020

Buku 99 Stress Free Wife / Shaza Baharuddin / Must Read / 2018

ULASAN BUKU BULAN OKTOBER 2020

Buku 99 Stress Free Wife / Shaza Baharuddin / Must Read / 2018

No Perolehan:  EPAL 19/002249 / ISBN:  978-967-2038-71-9 / Kategori:  Kesusasteraan

Ringkasan / Umum :

Buku 99 Stress Free Wife merumuskan tekanan yang wujud itu kadangkala datangnya dari persekitaran. Tekanan itu juga datang daripada sikap kita dan juga sikap pasangan. Adakalanya juga benda remeh-temeh pun boleh mendatangkan tekanan. Seronokkah hidup suami isteri sekiranya sentiasa berada dalam keadaan tertekan? Tidak, Bukan?

Dalam buku ini merupakan coretan 99 kisah stres seorang isteri. Bohonglah jika sesebuah rumah tangga sentiasa dalam suasana ceria. Tentunya ada perasaan berkecil hati, kecewa, rajuk, dan tertekan dengan pasangan. Melalui perasaan tertekan inilah para isteri belajar mengenali suami mereka sebenarnya. Alah, bukan stres sangat pun, stres ala-ala manja saja. 

Anggap sahaja stres yang datang seakan debu yang hinggap seketika, dan akhirnya melayang ditiup angin. Jangan dilayan tekanan kerana kelak merana diri. Hati tidak ceria, perasaan tidak gembira. Lagi pun, kita tidak tahu selama mana kita akan terus berkasih sayang dengan suami. Kecapilah saat-saat bahagia ini bersama pasangan. Ingatlah, kita hidup berumah tangga untuk menikmati bahagia, bukannya menangung derita bertemankan air.

Diharapkan buku ini dapat memberi banyak manfaat kepada pembaca walau apa pun keadaanya, suburnya kehidupan rumah tangga dengan kasih sayang dan keprihatinan. Selalulah memuji pasangan dan bersikap toleransi. Hormoni pasangan dan hargai usaha mereka sentiasa berdoa untuk pasangan serta bersyukurlah kerana kita mempunyai pasangan hidup. Selamat membaca !!!

Judul :      99 Stress Free Wife

Pengarang :      Shaza Baharuddin

Penerbit :      Must Read Sdn. Bhd.

Tahun Terbit :      2018

Harga :      RM 18.00

Muka surat :      149


Disediakan Oleh: Disemak Oleh : 

Noraziah Binti Abd. Razak Norkamila Binti Mahmud

Pembantu Pustakawan Ketua Perpustakaan Daerah

PD Paloh Hinai PAD Pekan

No comments: