[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Friday, March 8, 2013

Buku 1: Travelog Haji Mengubah Sempadan Iman oleh Muhd Kamil Ibrahim

Kulit Buku 1: Travelog Haji Mengubah Sempadan Iman oleh Muhd Kamil Ibrahim

Travelog Haji Mengubah Sempadan Iman (THMSI) adalah sebuah buku motivasi dakwah yang cukup berkesan kepada setiap insan muslimin yang membaca.

Penulisnya Profesor Muhd Kamil Ibrahim menampilkan gaya bahasa yang mudah, ringkas dan bersahaja begitu mudah untuk difahami dengan jelas. Penceritaan dan gambaran yang tulus ikhlas dari sudut sanubarinya dijelaskan satu persatu bermula setelah beliau mendapat taufiq dan hidayah.

Seterusnya beliau menceritakan rentetan seperti berikut: Bertolak dari rumah - Kelana Jaya - Berpakaian Ihram - KLIA - Niat Umrah - Jeddah - Mekkah - Tawaf di Arafah - Bermalam di Muzdalifah - Mina - Melontar 1 - Tahalul - Melontar 2, 3, 4 - Makkah - Tawaf Haji - Sai - Tahalul - Beramal Ibadat - Madinah - Beramal Ibadat di Masjid Nabi - KLIA dan balik ke rumah. Untuk mengetahui kisah dengan lebih lanjut anda patut membacanya.

No comments: