[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, May 14, 2013

Buku 3 : Memoir Seorang Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Kumpulan Tiga

TAJUK :  Memoir Seorang Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Kumpulan Tiga

Ringkasan / Umum :
Buku berjudul Memoir Seorang Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Kumpulan Tiga yang ditulis oleh Saudara Aminudin bin Haji Abdul Karim Ph.D mencoretkan memoir dan pengalaman semasa  beliau bertugas sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) mulai 1979 dimana beliau pernah bertugas diketiga-tiga peringkat pentadbiran iaitu daerah, negeri dan persekutuan.

Berdasarkan pengalaman beliau yang luas dan berkesempatan bertugas di tiga peringkat iaitu daerah, negeri dan persekutuan hampir ke seluruh pelosok negara beliau telah berjaya mencoretkan pelbagai perkara dan asal asul nama nama tempat khusunya di negeri Pahang. Bak kata pepatah jauh perjalanan luas pandangan.      

Buku ini sesuai dibaca bagi menambah pengetahuan dan pengalaman mengenai sesuatu tempat yang terdapat di negara kita.  

Disediakan oleh:

Zulkepli Haron
PAD Maran

No comments: