[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, August 4, 2015

Buku: ONLINE DENGAN TUHAN oleh Zulkifli Khair

Buku: ONLINE DENGAN TUHAN oleh Zulkifli Khair

Ulasan:
Hasil nukilan Zulkifli Khair ini selain mahu menyentuh betapa mustahaknya hubungan akrab manusia dengan Tuhan, juga mahu mengajak pembaca mengagungkan Allah sebagai Tuhan pencipta dan pentadbir alam semesta, pemberi nikmat dan rezeki serta syariat sebagai protokol yang mesti diakuri dan dipatuhi.

Selain itu, buku ini secara tegas mahu agar golongan muda dan remaja khususnya memanfaatkan teknologi online internet, 3.5G dan seumpamanya sebagai wahana untuk meningkatkan rasa hamba dan darjat iman.

Cintakan bunga
bunga akan layu.
Cintakan manusia
manusia akan mati.
Cintakan teknologi
teknologi akan basi.
Cintakan Tuhan
Tuhan kekal abadi.

Justeru, manfaatkan teknologi agar diri lebih dekat dengan Tuhan dan bukannya semakin jauh dari Tuhan.

Tajuk: Online Dengan Tuhan
Penulis: Zulkifli Khair
Penerbit: PTS Islamika Sdn Bhd
Harga: RM 13.00
Mukasurat: 114 ms

Ulasan oleh:
FARIDAH MUSTAFA
Penyelia Zon 5, Kuala Lipis

No comments: