Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Thursday, August 17, 2017

Buku KEHALUSAN SENI DALAM BOLA SEPAK Pengarang MOHD KAMIL ABDUL LATIFF Penerbit USAT PENERBITAN UNIVERSITI (UPENA) 2008

Buku KEHALUSAN SENI DALAM BOLA SEPAK  Pengarang MOHD KAMIL ABDUL LATIFF   Penerbit USAT PENERBITAN UNIVERSITI (UPENA) 2008

TAJUK BUKU : KEHALUSAN SENI DALAM BOLA SEPAK
PENGARANG : MOHD KAMIL ABDUL LATIFF
NO PANGGILAN : 796.334/MOH
ISBN : 978-967-305-125-0
PENERBIT : PUSAT PENERBITAN UNIVERSITI (UPENA), UITM
TAHUN TERBIT : 2008
EDISI BAHASA : BAHASA MELAYU
HARGA : HADIAH

ULASAN BUKU;
Bola sepak merupakan satu jenis sukan yang bukan sahaja sangat popular di Malaysia malah di seluruh dunia. Ianya bukan sahaja dijadikan sebagai aktiviti riadah malah dianggap sebagai suatu bidang kerjaya yang boleh menjamin masa depan.

Buku ini di tulis oleh dua orang pakar sukan yang membuat kajian tentang kehalusan seni dalam bola sepak iaitu Mohd Kamil Abdul Latiff, merupakan seorang yang aktif bermain bolasepak di peringkat kebangsaan antara sekolah – sekolah dan kelab di Singapura .

Mendapat pendidikan lanjutan peringkat Master In Science (information Technology)  UITM. Manakala Norshidah Mohd Noordin merupakan lulusan bidang Sains Kemasyarakatan (Pengkhususan Sains Politik ) di Universiti Sains Malaysia dan universiti tempatan yang lain.

Hasil penulisan buku ini beliau ingin menyatakan untuk mencapai tahap permainan bola sepak yangcemerlang dan terbilang seseorang pemain seharusnya mempunyai satu kesenian dan kemahiran yang tinggi dalam permainan ini . Menguasai skil dan teknik yang betul dalam permainan bola sepak adalah penting.

Maka buku ini di tulis hasil dari pengalaman saudara Majid Bin Arif sebagai seorang jurulatih dan pemain bola sepak suatu ketika dulu di peringkat nasional mahupun antarabangsa.Buku ini di tulis dengan harapan untuk memberi  serba sedikit panduan dan tips tentang permainan bola sepak melalui kaedah Kehalusan Seni Dalam Bola Sepak (“The Finer Art Of Footbal ).

Disediakan oleh                                                                  Disahkan oleh
......................................      ......................................
(HAIRIL NIZAM BIN ABDUL MALEK)      (NORIZAN BT ABDULLAH)
  PEMBANTU PUSTAKAWAN S19                    KETUA PERPUSTAKAN AWAM DAERAH JERANTUT

No comments: