Kami TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini. Pendapat atau bahan yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan peribadi semata-mata dan untuk kegunaan peribadi sahaja.

Tuesday, August 6, 2019

Novel Jangan Menangis Cinta / Siti Rosmizah / SR Publication / 2017

Call No. : F Sit. ISBN :978-967-5822-53-7. Bahasa :Bahasa Melayu. Kategori :Fiksyen Melayu

Ulasan: Novel ini mengisahkan mengenai riyana yang berasal dari keluarga sederhana.riyana merupakan seorang pelajar yang bijak dan sedang menunut di universiti tempatan.pertemuan tanpa diduga dengan zafran zahim telah menghuru-harakan hidupnya.pertemuan tanpa sengaja dengan abangnya, hariz makin mendekatkan riyana dengan musuh utamanya.

Takdir tuhan tiada siapa mampu menghalang. Riayana bertemu jodoh dengan zafran zahim. Tetapi dia tidak bahagia. Dalam riyana mengharungi dugaan hidupnya, Allah menyemaikan kasih di dalam hati suaminya.zafran zahim jatuh cinta dengan isterinya. Namun bahagia seketika cuma. Dugaan datang melanda. Cinta aryana mengikat kasih mereka lahir dengan tidak sempurna. Riyana redha tetapi zafran zahim tidak boleh menerima kecacatan anaknya. 

Cinta dihina! Dicemuh! Dibenci! Oleh bapa kandungnya sendiri. Sehinggakan nak memegangnya pun terasa jijik!.

Ya Allah! Luluh hati riyana melihat nasib anaknya. Demi cinta, riyana sanggup berkorban apa sahaja. Oleh itu zafran zahim telah menceraikan riyana kerana riyana telah memilih anaknya cinta aryana berbanding zafran zahim suaminya sendiri.

Di pengakhiran novel ini akhirnya riyana dan zafran zahim bahagia bersama 3 orang cahaya mata mereka setelah mereka rujuk kembali demi kebahagiaan anak-anak mereka.

Judul : Jangan Menangis Cinta

Pengarang : Siti Rosmizah

Penerbit : SR Publication

Tahun Terbit : 2017. Harga : RM33.90. Muka Surat : 987

[mybizsantaishop] [carousell] [lazada] [nourayuadieb]

No comments: