[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, February 8, 2011

CARA NAK KECILKAN GAMBAR

Assalammualaikum.....
Kepada semua pembaca, khususnya staf perpustakaan Pahang yang tertanya-tanya cara nak kecilkan saiz gambar.... Hah...ni caranya saya tunjukkan. Selamat belajar ok...



Mana nak dapat?
Pakai je Google...taip je PHOTO RESIZER...setle..Pastu download lah...



Boleh click pada gambar ni untuk besarkan...









Macam mana nak guna?



1-Pilih gambar
2-Add gambar
3-Gambar dah masuk
4-Advance options----yang ni untuk convert dan edit gambar..





Pilih saiz dikehendaki...contoh [320x240]
pastu boleh start convert...siap...!!

DOWNLOAD HERE

Oleh : Ijan@Shahrulmaizam

No comments: